Hoe worden de planten verzonden?

Nederland & België 

Onze stekjes en planten worden via een brievenbusdoosje of via de pakketpost van PostNL verzonden. De verzendmethode is afhankelijk van de grootte van de plant. In de winkelmand kan je voordat je jouw bestelling definitief maakt zien hoe de planten verzonden worden.

Overige landen

De planten zullen tot aan de Nederlandse grens verstuurd worden met PostNL. Wanneer de planten het land verlaten worden deze overgedragen aan de lokale post bezorgdienst.

Wat zijn de verzendkosten?

Nederland: Verzending via een brievenbusdoosje kost €3,90 en is enkel mogelijk voor stekjes of kleine planten. Is de plant van jouw plant groter? Dan wordt deze via pakketpost verzonden. De kosten hiervan zijn €5,95. Bij beide verzendmethodes ontvang je natuurlijk een track&trace code om je pakket te volgen. Bij bestellingen boven de €50,00 is de verzending gratis.

België & Duitsland: De verzendkosten bedragen €9,95. Bij besteding vanaf €75,00 is de verzending gratis.

Luxemburg & Verenigd Koninkrijk: De verzendkosten bedragen €12,95. Bij besteding vanaf €85,00 is de verzending gratis.

Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk & Spanje: De verzendkosten bedragen €14,95. Bij besteding vanaf €100,00 is de verzending gratis.

Portugal, Tsjechië, Ierland, Hongarije & Zweden: De verzendkosten bedragen €19,95. Bij besteding vanaf €125,00 is de verzending gratis.

Polen: De verzendkosten bedragen €22,95. Bij besteding vanaf €150,00 is de verzending gratis.

Wanneer kan ik mijn plant(en) verwachten?

Nederland: Tijdens het bestellen kan je zelf de gewenste bezorgdatum kiezen. Ook kan je (tegen een kleine meerprijs) kiezen voor een avondlevering. Daarnaast is er een mogelijkheid het pakket te laten verzenden naar een Pick-up point. Op de gewenste bezorgdag kan je jouw plantjes daar vanaf 15:00 uur ’s middags ophalen. Wordt jouw aankoop in een brievenbusdoosje verzonden? In dat geval zullen wij deze zo snel mogelijk op de post doen, binnen 1 tot 3 werkdagen na bestelling.

België: Woon jij in België? Ook dan kan je zelf je gewenste bezorgdatum kiezen. Doorgaans is de bezorgtijd naar België 1 tot 2 werkdagen.

Overige landen: De pakketten naar alle overige landen worden altijd op maandag verzonden, om zo het risico te vermijden dat de planten in een distributiecentrum blijven liggen. De verzendtijd kan per land verschillen:

 • Luxemburg: 1 tot 2 werkdagen
 • Duitsland: 2 tot 3 werkdagen
 • Frankrijk: 2 tot 3 werkdagen
 • Verenigd Koninkrijk: 2 tot 3 werkdagen
 • Oostenrijk: 2 tot 3 werkdagen
 • Denemarken: 2 tot 3 werkdagen
 • Zweden: 2 tot 4 werkdagen
 • Ierland: 3 tot 4 werkdagen
 • Polen: 3 tot 4 werkdagen
 • Spanje: 3 tot 5 werkdagen
 • Portugal: 3 tot 5 werkdagen
 • Hongarije: 3 tot 5 werkdagen
 • Tsjechië: 3 tot 5 werkdagen
Kan ik zelf mijn bezorgmoment kiezen?

Je kan ervoor kiezen of je jouw pakket wilt laten bezorgen op je huisadres. In dit geval wordt direct getoond in welk tijdsvak de postbezorger het pakket bezorgd. Tevens kan je tijdens de bestelling aangeven of je liever niet wilt dat het pakket bij de buren wordt bezorgd.
Komt dit tijdstip niet gelegen? Kies er dan voor om je pakket direct te verzenden naar een PostNL-Pickup bij jou in de buurt. Hier ligt jouw pakket vanaf 15.00 uur klaar om opgehaald te worden.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Het is mogelijk om je bestelling bij ons in Zwijndrecht af te halen. Tijdens het afrekenen kan je voor de optie “Afhalen” kiezen. Zodra je de bestelling hebt geplaatst nemen wij contact met je op om een afhaal afspraak te maken. Het is belangrijk om je bestelling binnen 14 dagen op te halen, zodat wij de kwaliteit van de plant(en) kunnen garanderen.

Wat gebeurd er met mijn bestelling als ik niet thuis ben?

Ben je onverhoopt toch niet thuis als de postbode voor de deur staat? Geen zorgen. De bezorger zal altijd proberen het pakket bij buren af te geven (mits je hebt aangegeven dat je dit juist niet wil). Lukt het niet om het pakket bij de buren af te leveren, dan zal de bezorger het pakket afleveren bij een PostNL punt bij jou in de buurt. Hier zal het pakket maximaal 7 dagen blijven voordat deze retour gaat.

Op welke dagen verzenden jullie?

Nederland: Onze vast verzenddagen zijn op: maandag t/m vrijdag.

België en Luxemburg: Wij verzenden van maandag t/m donderdag.

Overige landen: Alle pakketjes naar de overige landen verzenden we altijd maandag. Zo verkleinen we het risico dat planten blijven liggen in een distributiecentrum gedurende een weekend.

Worden de planten veilig verzonden?

Wij doen ons uiterste best jouw planten zo goed mogelijk te verpakken om beschadigingen te voorkomen. De planten zitten in een stevige doos, met opvulmateriaal indien nodig. Tevens zijn de pakketdozen voorzien van een ‘fragile’ sticker.

Verzenden jullie onder alle omstandigheden?

Wij verzenden het gehele jaar door onze planten. Enkel met extreme warmte of kou kan het zijn dat we de verzending moeten uitstellen. Veel planten verdragen deze weersomstandigheden niet en dat zou zonde zijn. Natuurlijk krijg je hier zo spoedig mogelijk bericht van.

Click me!